Enkele getuigenissen

Leen, 28:
Ik heb de loopbaanbegeleiding in het algemeen als heel positief ervaren. Het grootste verschil is dat ik nu veel beter weet welke richting ik uit wil in mijn loopbaancarrière, wat uiteindelijk ook mijn belangrijkste vraag was bij het begin van de loopbaanbegeleiding.

Sterke kanten van je aanpak:
- het duidelijke kader dat je van in het begin krijgt, je weet in grote lijnen al wat er aangepakt gaat worden.
- je gelijkwaardige houding. Je stelt je niet op als de expert, maar als iemand die samen met mij mee op zoek ging naar antwoorden op mijn vragen. Je stelde me ook gerust door aan te geven dat je dingen waar ik al eens op botste, herkende vanuit je eigen ervaringen.
- je liet me voldoende zelf zoeken naar antwoorden, door de vragen die je stelde. Je gaf dus geen opgelegd advies, maar liet me zoeken naar eigen antwoorden, zodat deze niet als voorgekauwd aanvoelden.
- je legde theorie ook duidelijk uit, die bruikbaar was voor mij om in de praktijk te gebruiken.
- je hebt een brede kennis over de onderwerpen die aan bod komen in de loopbaanbegeleiding, maar ook over eigenschappen van mij, zoals hoogsensitiviteit en perfectionisme en gebruikte deze kennis om me verder op het juiste pad te zetten. Juist omdat deze eigenschappen verweven zijn met bepaalde moeilijkheden die bij de meeste hoogsensitieve en/of perfectionistische mensen kunnen voorvallen in een job, en doordat je deze ook herkent vanuit je eigen ervaringen, begreep je heel goed waarover het ging en kon je ook tips en advies geven om hiermee beter om te gaan, die me goed vooruit geholpen hebben.
- last but not least:
je merkt dat je jouw missie omgezet hebt in jouw job, en dat je dit echt heel graag doet. Dit enthousiasme straalde je uit en werkte inspirerend voor me. Ik heb nu ook meer goesting gekregen om me meer te gaan verdiepen in de dingen die ik echt interessant vind en die passen bij mijn missie. Daarnaast merk je dat je echt gelooft in wat je zegt en doet, en dat is heel aanstekelijk. Het zette me aan om meer stil te staan bij de dingen waar ik in geloof en het bracht me dichter bij mezelf. Ik begin nu meer in mezelf en in wat ik doe te geloven, merk ik, en dat is een bijzonder fijn gevoel.

terug naar overzicht