Enkele getuigenissen

Sara, Bierbeek, 33:
Beste Ann,

Ik heb er een tijdje over gedaan om iets op papier te kunnen zetten. Dat komt omdat ik mijn ontmoetingen met jou als een proces heb ervaren en nog steeds ervaar. Het is iets voor mij dat nog niet is afgelopen omdat jij zoveel meer teweeg hebt gebracht dan ik had durven hopen.

Ik wil je bedanken voor alles wat je gedaan hebt en nog steeds doet. Door middel van de juiste vragen te stellen op zo’n rustige en open manier heb je echt een proces in gang gezet, waar ik nog mijn hele leven plezier van ga hebben.

De reden waarom ik oorspronkelijk je opgebeld heb, na lang twijfelen, was om een stuk eenzaamheid te doorbreken en de eerste keer een stuk van mezelf (mijn hoogbegaafdheid) beter te leren kennen. Uiteindelijk heb ik de workshop ‘Buigen of Barsten’ gevolgd en het loopbaantraject.

Beiden hebben me enorm geholpen in mijn zoektocht, omdat het voor mij niet duidelijk was welke richting ik precies moest uitgaan. Vanbinnen wist ik al wel dat er bepaalde situaties waren die mij moe, eenzaam, teleurgesteld deden voelen, maar na 33 jaar was het nog steeds zeer moeilijk voor mij om precies die stukjes aan te wijzen en (zeker ook te verwoorden) die dat veroorzaakten. Jij hebt me geholpen om ‘mijn missie’ samen met mij bloot te leggen, om net die kanten van mij die mij passioneren, waar ik goed in ben, aan te wijzen.

Dit gaat zo veel verder dan een klassieke loopbaanbegeleiding. Ik voel me veel zelfzekerder en sterker nu. Ik kan ook aan andere mensen veel duidelijker uitleggen waarom ik een bepaalde (job)keuze juist niet maak, terwijl iedereen die van mij verwacht.

Ann, dankjewel, voor de workshop en het loopbaantraject. Elke ontmoeting met jou was als thuiskomen. Jij slaagt erin om mij binnen de 5 minuten (ook al had ik het die dag niet verwacht) helemaal op mijn gemak te stellen. Even herademen en helemaal jezelf kunnen zijn was onbetaalbaar. Jij hebt rust gebracht, en geluk, omdat je op zo’n heldere en kalme manier mij bepaalde dingen hebt doen inzien. De weg die ik nu insla is de juiste en brengt veel meer voldoening. De beslissingen die ik nu neem, soms zeer klein en misschien later ook nog groter, voelen helemaal aan als ‘ik’! En daarvoor ben ik je altijd dankbaar.

terug naar overzicht