Nieuw!
[Epic Fail TV] Mijn grootste zelfoverschatting als startend ondernemer
10 jaar geleden startte ik als ondernemer.

Ik twijfelde heel erg aan mezelf. Was ik wel een goede coach? Moest ik niet nog een extra trainersopleiding volgen?

Maar ik OVERschatte mezelf ook enorm in die beginperiode.
Want hoewel ik NIETS kende van marketing, verkopen, kortom jezelf in de markt zetten dacht ik dat dat allemaal wel zou los lopen.
Dat klanten op de duur vanzelf zouden komen, als ik mijn werk maar goed genoeg deed.

BOY WAS I WRONG.
Hoe het dan wél ging, vertel ik je in de nieuwe aflevering van Epic Fail TV!

Meer Epic Fail TV vind je hier!


Karianne Dewitte - Singles Academy, www.singlesacademy.be (jaarprogramma 'Van missie naar florerend bedrijf')

Voor ik startte met het programma voor ondernemers bij Ann worstelde ik met het bereiken van klanten. Alleen klanten uit mijn eigen streek wisten me te vinden.

Verder merkte ik dat er door de manier waarop ik klanten begeleidde, namelijk het aanbieden van losse coachingsessies, geen echte transformatie bij hen plaatsvond. Vele klanten stopten al met de begeleiding als ze een beetje stabiliteit hadden teruggevonden. En dit terwijl er zoveel méér mogelijk was.

Ik had bij Ann zelf de transformatie gezien van gewone trainer naar een onderneemster, iemand die jou kan helpen om je zaak effectief uit te bouwen. Ann doet zelf wat ze haar klanten aanraadt, ze is een echt voorbeeld van ‘walk the talk’. Dit was voor mij één van de belangrijkste redenen om het jaarprogramma bij Ann te starten.

In het programma heb ik geleerd om mijn aanbod een andere vorm te geven: ik bied nu geen losse sessies maar aan maar programma’s en hierdoor maken mijn klanten nu een echte transformatie door.

Ook heb ik ervaren dat het mogelijk is om ondernemer te zijn én tegelijk je authenticiteit te bewaren.
Dat verkopen niet mensen iets aansmeren is, maar een authentieke manier kan zijn om mensen te helpen.
Dat je mensen kan helpen vanuit je passie én hiervoor de beloning kan ontvangen die overeenstemt met de echte waarde van wat je aanbiedt.

Hierdoor had ik twee weken na de start van het jaarprogramma mijn investering al volledig terugverdiend. Dit zou ik nooit bereikt hebben zonder Ann, daar ben ik van overtuigd.


Sofie Van Evelghem - Talent Ally, www.talentally.be (jaarprogramma ‘Leef je missie!’)

Voor ik het programma startte, wist ik niet wat ik wou doen qua job, maar ik wist wél dat ik iets helemaal anders wou doen dan dat waar ik mee bezig was.
Ik had al eens 8u loopbaanbegeleiding gevolgd, maar dat was niet genoeg. Ik had 1 stap gezet daardoor, terwijl er 10 stappen nodig waren.
Doordat dit programma veel meer diepgang had en gespreid was over een jaar, heb ik nu echt stappen kunnen zetten, ben ik echt aan de slag kunnen gaan met alles wat aangeboden werd. In het begin van het jaar heb ik veel weerstand gevoeld. Maar net doordat het programma zolang duurde, had ik de tijd om van niets doen naar doen te gaan, ben ik aan de slag gegaan met de oefeningen, ben ik experimenten beginnen doen.

Het grootste resultaat (en dat waar ik het meest blij mee ben!) is dat ik mijn eigen bedrijf in bijberoep heb opgericht. Ik wou dit al lang, maar het bleef zo vaag, er werd niets concreet. In het programma heb ik een veilige manier gevonden om dit te laten groeien en er daadwerkelijk mee te starten.

Voor ik aan het programma begon, dacht ik wel ‘ik heb al zoveel opleidingen gevolgd, ga ik niet op mijn honger blijven zitten? Ga ik uit dit programma wel halen wat ik nodig heb zodat ik echt ga doén?’
Maar door het programma heb ik juist ervaren en geleerd om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, om zelf te gaan doen, in actie te komen. Het programma bood me veiligheid, zodat ik zelf kon kiezen: neem ik deze stap, of neem ik deze stap niet, of stop ik dit nog even in de ijskast om er later iets mee te doen.
Ann heeft een heel praktische kijk op de zaken en dat hielp me enorm om niet eeuwig in mijn denken te blijven.

Ik zou dit programma zeker aanraden!
Het biedt een goede combinatie van manieren om te leren: individueel én in groep, live én online, je krijgt inzichten en praktische oefeningen en je kan leren op de manier die jou het beste past.

Wat ik ook heel erg fijn vond, is dat Ann eerlijk is over haar eigen verhaal en worstelingen, ze toont haar kwetsbaarheid en dit zorgt voor herkenbaarheid, weten dat je niet de enige bent, en het gevoel dat je zelf ook onzeker mag zijn. Dit verlaagt de drempel enorm.

Oh ja, nog een leuk detail: Ann heeft in haar kantoor de beste zeteltjes waar ik ooit in gezeten heb!