Ann Van Riet, coach en zaakvoerder van Althea training & coaching

 

Een studie bio-ingenieur, een eerste job als validatie-specialist bij een IT-bedrijf (documenten en computers), daarna een tweede job als Clinical Research Associate bij een farmaceutisch bedrijf (minder computers, maar nog veel meer documenten en ook een hele hoop dozen sleuren) en daarna eindelijk wat écht goed voelde: mijn eigen bedrijf (al noem ik het soms wel eens mijn beschutte werkplaats omdat het zo comfortabel voelt ;-).

Nu tien jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig coach en trainer.
Maar pas sinds 4 jaar noem ik mezelf ondernemer. Ik was op een punt gekomen waarbij ik veel werkte, maar toch weinig verdiende. Mijn verdienmodel klopte niet, mijn aanbod was niet aantrekkelijk genoeg en mijn prijzen waren (véél) te laag.
En daardoor deed ik ook mijn klanten tekort. Ze behaalden niet de resultaten die ze konden behalen, doordat ik enkel losse workshops en coachingsessies aanbood.

Ik ben toen gaan leren hoe het anders kon. Met vallen en opstaan. Ik kwam diepe angsten in mezelf tegen. Kan ik dit wel? Mag ik dit wel? Wat heb ik te bieden dat andere mensen niet kunnen bieden? Kan ik de veiligheid, het vertrouwen, het lef om echt te gaan staan voor wat ik geloof in mezelf vinden?

Het was een hele weg. Hoewel ik voordien al veel geleerd had, zijn de afgelopen 3 jaar het meest vruchtbaar geweest op vlak van zelfkennis (ik ken nu mijn unieke superpowers), zelfvertrouwen (als ik val, kan ik zelf weer opstaan) en loskomen van faalangst en perfectionisme.

Nu help ik zelf slimme sensitieve ondernemers (en ondernemers in spe) om te ontdekken wat hun unieke bijdrage is voor deze wereld, en om deze missie te vertalen in een goed lopend bedrijf.
Waarbij marketing en verkopen een essentieel onderdeel zijn van het leveren van je diensten: even integer, even open, even diepgaand.
Ik help jou graag bij het uitbouwen van je bedrijf!

Gewone dingen waar ik ongewoon blij van word

De eerste koffie van de dag
Meeuwen
Regen op de ruit
Weten dat ik een hele dag nergens naar toe moet
Audities van talentenshows (alleen de zangnummers, en alleen de allereerste audities)
10.000 stappen op mijn stappenteller
Douchegel met citrusgeur
Kat die naast mijn laptop slaapt terwijl ik aan het werk ben
Peper en zout superchips
Bergrit in de Ronde van Frankrijk
Opruimen


In de media

Durf veranderen - pak je obstakels aan (Psychologies magazine, juni 2013)

Hoogbegaafd: zegen of vloek? (Het Nieuwsblad magazine, 2 april 2011)


Opleidingen


Liesbeth de Korte, (virtueel) assistente

Na een lange loopbaan als student en werknemer heb ik in 2015 de beslissing genomen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik werk als Virtueel Assistent (VA) en ik ondersteun zelfstandige ondernemers met online marketing en administratieve werkzaamheden.

Het was voor mij een logische stap om deze weg te gaan, omdat ik als werknemer mijn draai niet kon vinden. Net als Ann dacht ik vaak: 'Is dit het, heb ik hier zo lang voor geleerd? En vooral: word ik hier blij van?' Het antwoord was nee. Ik ben dus op zoek gegaan naar een job waar ik al mijn opgebouwde kennis en ervaring van de afgelopen jaren zou kunnen combineren en dat is VA geworden.

Mijn hoogst genoten opleiding is Technische Bedrijfskunde en ik heb daarna veel verschillende banen gehad. Vooral administratief werk, maar bijvoorbeeld ook computerprogrammeur en salarisadministrateur. In 2015/2016 heb ik deelgenomen aan het certificeringsprogramma Virtueel Succes en daarmee heb ik mijn online marketing expertise ontwikkeld.

Ik vind het fijn dat ik al mijn kennis en ervaring nu in kan zetten om Ann te ondersteunen. Het werk dat zij doet, spreekt mij namelijk zeer aan. Ik heb zelf geen ambitie om te coachen en ik heb ook geen kennis en ervaring op dit gebied. Als assistente van Ann krijg ik de kans om op mijn manier toch een steentje bij te dragen, door haar te helpen terwijl zij ondernemers en startende ondernemers helpt bij het (nog beter) opzetten van hun bedrijf.